Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ενέργειες για τα Τενάγη Φιλίππων


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Π.Ε  Καβάλας λόγω  ακραίων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές εκτάσεις.
Τα  τενάγη Φιλίππων για μια ακόμη φορά αποτελούν το επίκεντρο των πλημμυρών, γεγονός που αναδεικνύει και επιβεβαιώνει δυστυχώς κατ’ αρνητικό τρόπο ότι, το διαρκές ενδιαφέρον του π.βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Π.Ε Καβάλας Ιωάννη Πασχαλίδη  , έτσι, ώστε να υπάρξουν προληπτικά μέτρα π.χ. διάνοιξη της τάφρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή και της περιοχής αυτής , είχε ουσιαστική βάση.
Οι προσπάθειές του και η διασφάλιση του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ  το οποίο εγκρίθηκε δυνάμει των υπ΄αριθμ. ΔΠΔΔ/οικ. 1825/150 και 8602 αποφάσεων των κ.κ. Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κατά την άποψή του δίνουν απάντηση στο πολύχρονο πρόβλημα πλημμυρών των τεναγών Φιλίππων. Προκειμένου δε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο ή που βρίσκεται το προαναφερθέν κονδύλιο, συναντήθηκε με τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη,  τον οποίο ενημέρωσε για το όλο ζήτημα. Ο Αναπλ. Υπουργός, ως είναι φυσικό, δεν είχε οποιαδήποτε ενημέρωση και του ζήτησε χρόνο, έτσι, ώστε ο π. Βουλευτής να έχει από μέρους του μία έγκυρη ενημέρωση.
Κατόπιν των ανωτέρω αποτελεί υποχρέωση του π.Βουλευτή, αλλά και των θεσμικών φορέων της Π.Ε Καβάλας , να εντείνουν τις προσπάθειές τους, έτσι, ώστε να εκταμιευθεί το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και άπαξ δια παντός ν΄ αντιμετωπισθεί μία χρόνια πληγή που βασανίζει τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας.


                                                                                    Καβάλα      12.3.2015

                                                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ


                                                                                              π.Βουλευτής  Π.Ε Καβάλας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου