Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΔΤ- Συνέχιση ενεργειών σχετικά με τα Τενάγη Φιλίππων

Αξιομνημόνευτη είναι η προσπάθεια του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δημήτριου Κυριαζίδη προκειμένου να συνεχιστούν οι ενέργειες για την ικανοποίηση των προσφάτως πληγέντων αγροτών στη περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Κατόπιν κοινών ενεργειών του τ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και του Βουλευτή κ. Δημήτριου Κυριαζίδη, με  αποφάσεις του τ. Υπουργού  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε διατεθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη περιοχή, με παράλληλη ένταξη της στις ρυθμίσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα. Οι ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις, δημοσιοποιήθηκαν από τον τ. Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη στο σχετικό Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 21-03-2015, ενώ για την εφαρμογή τους ο κ. Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη τη Δευτέρα 06-04-2015.

Η διάθεση του ποσού  αυτού όμως παρέμενε «παντελώς άγνωστη» και εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο κ. Κυριαζίδης κατέθεσε ερώτηση στους νυν καθ’ ύλη αρμόδιους υπουργούς,, ο ένας εκ των οποίων (αν. Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης) γνωστοποίησε στην απάντηση του ότι πράγματι εντάχθηκε στο ΠΔΕ τελικά το ποσό του 1.000.000€ για την «Αντιπλημμυρική Προστασία Περιοχής Τεναγών – Φιλίππων Ν. Καβάλας». Το δε έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι απόφαση, εκδοθείσα το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, προς ανακούφιση των αγροτών της ανωτέρω αναφερόμενης περιοχής να παραμένει ανεφάρμοστη. Οι υποσχέσεις περί εφαρμογής της όμως δόθηκαν και αναμένεται η τήρηση των από τη τωρινή κυβέρνηση. 
Ακολουθεί η δημόσια ενημέρωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριου Κυριαζίδη:
                Δράμα, 27 Απριλίου 2015
                ΑΠ.: 1041

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η περιοχή των Τεναγών Φιλίππων πλήττεται σχεδόν κάθε χρόνο από ακραίες καιρικές συνθήκες (έντονες βροχοπτώσεις) συνεπεία των οποίων εμφανίζονται όλως καταστροφικά για τους γεωργούς μας πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία, τη χρονιά που διανύεται ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η χρόνια έλλειψη πρόνοιας εκ μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών προς ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων στην αγροτική παραγωγή πλήττει καίρια τους παραγωγούς, οι οποίοι είτε βλέπουν τις σοδιές τους να καταστρέφονται εν μία νυχτί κυριολεκτικά είτε δεν μπορούν καν να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους.
Ένεκα της κατάστασης αυτής, επανειλημμένως είχα θέσει το ζήτημα στους συναρμόδιους Υπουργούς και φορείς προς άμεση λήψη μέτρων και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία με τον τ. Βουλευτή ΝΔ Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη. Με ικανοποίηση είχα πληροφορηθεί, αναφορικά με την εκτέλεση επειγόντων έργων και μελετών συντήρησης για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών φαινομένων, ότι διατέθηκε επιτέλους το ποσόν του 1.500.000€ για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανομένων προβλημάτων στα Τενάγη Φιλίππων από τον προηγούμενο Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως και το ποσό των 879.685,75€ από πλευράς του τ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω κοινοτικών πόρων (υπ. αριθμ. 26817/29-12-2014 απόφασης).
Επειδή όμως η διάθεση των ποσών αυτών παρέμεινε παντελώς άγνωστη, ως προέκυψε κατά τις πρόσφατες συναντήσεις και σε επίπεδο Νομού αλλά και σε Περιφερειακό (πχ συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Νομού – σύσκεψη φορέων στην Ελευθερούπολη Καβάλας) από πλευράς του αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Ν.Δ. και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κατατέθηκε την 20-03-2015 σχετική Ερώτηση προς τους σημερινούς καθ’ ύλη αρμόδιους Υπουργούς, ο ένας εκ των οποίων (αν. Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης) δια της υπ. αριθμ. 89/14-04-2015 απάντησής του (επισυνάπτεται) γνωστοποιεί ότι πράγματι εντάχθηκε στο ΠΔΕ τελικά το ποσό του 1.000.000€ για την «Αντιπλημμυρική Προστασία Περιοχής Τεναγών – Φιλίππων Ν. Καβάλας». Το δε έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες. Είδομεν.



Από το γραφείο ενημέρωσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου